bandenservice-volkswagen

Volkswagen bandenservice

Werkplaatsafspraak

Heb jij banden voor jouw Volkswagen bij ons opgeslagen?

Heb jij banden bij ons opgeslagen? Wij sturen jou altijd een e-mail met een link naar onze bandenwisselplanner. Mocht je deze e-mail niet meer hebben, niet hebben ontvangen of heb je een vraag over het wisselen van banden? Neem contact met ons op via:

info@wealer.nl

088 5677 000

Uw auto en weersomstandigheden

Op een regenachtige dag trekt u eerder laarzen aan dan sandalen, dus waarom zou u het ‘schoeisel’ van uw auto niet aanpassen aan de weersomstandigheden?

Zomer- en winterbanden

Bij temperaturen onder de 7 graden Celsius bewijzen winterbanden al hun nut. Dankzij hun specifieke profiel en rubbersamenstelling zorgen winterbanden voor aanzienlijk meer grip onder winterse omstandigheden dan de zomerse varianten.

Bandenhotel

U heeft er geen omkijken naar. Uw zomerbanden kunnen tijdens de wintermaanden tegen een kleine vergoeding worden opgeslagen in het ‘bandenhotel’ van Wealer. Wel zo makkelijk. Om ze in conditie te houden, is het goed de banden, voordat ze hun intrek nemen in het hotel, te reinigen. Gewoon met water en zeep.

Bandencodes.

Wat betekent de code 205/55 R 16 91W?

  • 205 staat voor de bandbreedte in millimeters.
  • 55 is de verhouding tussen hoogte en breedte in %. In dit geval dus 55% van 205 millimeter.
  • R staat voor radiaal en is de code voor de opbouw van de banden.
  • 16 is de doorsnee van de velg in inches.
  • 91 staat voor het draagvermogen van de band. Hier is dit 615 kilogram.
  • W is de snelheidscodering en betekent dat de band geschikt is voor snelheden tot 270 km/uur.

Mogelijke codes zijn: T= tot 190km/uur, H tot 210km/uur, V tot 240 km/uur, W tot 270km/uur, ZR harder dan 240km/uur)

Bij extra versterkte banden kunt u verder de lettercode Rf aantreffen, wat staat voor ‘reinforced’.

Bandenaanbod

Wealer heeft een uitgebreid bandenaanbod, waarbij Continental het belangrijkste huismerk is. Voor elke Volkswagen en voor elke gebruikerswens heeft Wealer de passende band. Onze Service Adviseurs kunnen u hierin perfect adviseren.

Tips

Controleer regelmatig de bandenspanning. De juiste druk voor uw banden staat in de handleiding van de auto en vaak ook aan de binnenkant van de tankklep. De luchtpomp bij het benzinestation vult automatisch de luchtdruk aan tot de waarde die u invult op het display. Voor winterbanden mag u daar 0,2 bar bovenop tellen. Het beste is het om de bandenspanning te controleren bij een koude band. Banden met een lagere bandenspanning dan voorgeschreven slijten sneller, hebben minder grip en beïnvloeden het brandstofverbruik nadelig. Wilt u weten hoe u de bandenspanning kunt meten?

Meet de profieldiepte. 1,6 mm is het wettelijk minimum, maar als u weet dat een profiel van 3 mm al driekwart minder water kan afvoeren dan het profiel van een compleet nieuwe band, is het verstanding op tijd uw banden te vervangen.

Als één band is afgesleten en de andere band op dezelfde as nog niet, is het toch beter beide banden te vervangen. ‘Ongelijke’ banden zijn niet bevorderlijk voor de grip. Een ongelijkmatige bandenslijtage duidt overigens vaak op een slechte uitlijning. Een slechte uitlijning kan ontstaan zijn door met het wiel te hard een stoep te hebben geraakt. Een scheef wiel is het gevolg. Het probleem kan verholpen worden door de auto uit te lijnen: het onder de juiste hoek plaatsen van de wielen onder de auto.

Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen. Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.

Vergeet niet uw reserveband regelmatig te controleren. Uw reserveband ligt dan wel ongebruikt in uw auto, soms kan er toch lucht ontsnappen. Controleer daarom ook regelmatig de spanning van de reserveband.